Hanoeman: ‘Binnen enkele minuten ben ik alles kwijt’

Woensdag omstreeks 11.50 uur is de specerijenfabriek van de familie Shamradj Hanoeman aan de Delhiweg 16 in Nickerie afgebrand. De specerijenfabriek en de woning van de familie bevonden zich op een perceel. De brandweer heeft zijn woning wel kunnen redden van brand. Toen de brandweer na bijkans zes minuten op locatie was, stond de specerijenfabriek in lichterlaaie. Ook de kantoorruimte is afgebrand. Volgens Hanoeman was hij televisie aan het kijken toen hij op gegeven moment vlammen zag aan de wand van zijn woning. Hij zegt dat de vlam kwam vanuit de richting van het gedeelte waar de specerijen worden verpakt. Hij heeft meteen zijn echtgenote en kinderen gewekt. Hij zegt dat de brand zich snel heeft verspreid. Volgens hem was de brandweer heel snel na de brandmelding ter plaatse.
Hanoeman zegt dat hij ruim SRD 200.000 aan schade heeft geleden. Zijn pand was wel verzekerd tegen brand en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Vanwege de emotionele toestand moesten Hanoeman, zijn echtgenote en dochter afgevoerd worden naar het Dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Nu zijn zij wel bij familie ondergebracht. Hij is de brandweer heel erg dankbaar voor hun inzet. ‘Ik heb mijn bedrijf met heel veel moeite opgezet en binnen enkele minuten ben ik alles kwijt’, zegt Hanoeman emotioneel. ‘De oorzaak van de brand is vermoedelijk een stroomstoring. Omdat de eigenaar zelf aangaf dat kort voor de brand er sprake was van stroomschommelingen’, zegt brandweervoorlichter Olton Pinas. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!