Eerste Surinaamse Energieweek gelanceerd

Op 7 november 2014 vond, bij de Dienst Electriciteit Voorziening te Beekhuizen, de launch van de 1ste Suriname Energie Week(SEW) plaats. Sinds 2011 is dit een jaarlijks terugkerend evenement welke rond dezelfde tijd wordt georganiseerd in de participerende CARICOM lidlanden. Hierbij vinden verschillende activiteiten plaats die betrekking hebben op het bewust omgaan met energie. Het centrale CARICOM thema voor dit jaar is : “Het Verwerven van Klimatologische, Milieu en Economische Weerbaarheid door Duurzame Energie”. Gezien het uiteenlopend karakter van dit onderwerp heeft het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) gekozen om voor de SEW vooral de nadruk te leggen op Energie Efficientie en Klimaatsverandering. De afgelopen jaren is er een verband gelegd tussen energie en ontwikkeling. Vandaag de dag realiseert een ieder zich dat zonder energie er geen ontwikkeling is. De SEW doet een weergave van de rol die energie in ons leven is gaan spelen. De nadruk wordt gelegd op hoe wij met energie moeten omgaan. Thermische energie is schadelijk voor het milieu, dus ook voor de mens, vandaar dat er naar hernieuwbare energie bronnen gekeken zal moeten worden.

error: Kopiëren mag niet!