Waldy Nain: ‘Ik ben Surinamer, ik leef mee met de ontwikkelingen’

PDO-voorzitter Waldy Nain geflankeerd door voorzitter Harold Toemiran Posetiko en Sapto Sopawiro van de Federatie Javanisme Suriname
PDO-voorzitter Waldy Nain geflankeerd door voorzitter Harold Toemiran Posetiko en Sapto Sopawiro van de Federatie Javanisme Suriname
Het toekennen van een nationale dag aan de Javanisten is volgens PDO-voorzitter Waldy Nain een goed idee, en het moet een goed gevoel geven als er nu een cultureel balans is. Volgens het Wetenschappelijk Bureau van de PDO wonen er ongeveer 8000 Javanisten in Suriname. Volgens Nain is de kritiek uit het bedrijfsleven terecht, maar de bedrijven moeten nu voor zichzelf bepalen, willen ze sluiten op de dag of normaal hun werkzaamheden voortzetten. Waar Nain geen rekening mee houdt, is dat het openhouden van een bedrijf op een nationale feestdag verhoogde arbeidskosten met zich meebrengt. Werknemers moeten op nationale feestdagen 200% van het gebruikelijke dagloon ontvangen. Met 17 nationale feestdagen betekent het dat een werkgever meer dan een maandsalaris per jaar moet uitgeven aan werknemers die op nationale feestdagen werken. Op de vraag wat hij als toekomstige leider van ons land vindt dat de Javanisten wel een nationale dag erkend krijgen, maar de Winti/Rasta-gemeenschap niet, zegt Nain dat dit een besluit is van de president en dat hij als Surinamer mee leeft met de ontwikkelingen.

error: Kopiëren mag niet!