Suriname ontvangt veiligheidsuitrusting ebola

1 Suriname ontvangt 1000 ebola veiligheidsuitrustingen
1 Suriname ontvangt 1000 ebola veiligheidsuitrustingen (1)Ter ondersteuning van de voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen ebola heeft gisteren de symbolische overdracht van veiligheidsuitrusting plaatsgevonden. De overhandiging werd verricht door de generaal John Kelly van de Marine van de Verenigde Staten van de Southern Command aan de minister van Defensie, Lamuré Latour. De minister heeft daarna symbolisch de veiligheidsuitrusting overhandigd aan minister Michel Blokland van Volksgezondheid. In geval van een ebola-uitbraak beschikt Suriname over 1.000 veiligheidskostuums. De prijs van één kostuum bedraagt US$900.
Volgens de generaal is de USA wereldwijd volledig betrokken als het gaat om ebola. De generaal is verheugd over het feit dat er een verzoek is gedaan vanuit Suriname voor assistentie in geval voor een uitbraak. Volgens hem gaat het om een geste op basis van goodwill.
Volgens de minister van Defensie heeft de regering door een verzoek doen de juiste stap genomen om voorbereid te zijn op een eventuele uitbraak en verspreiding van ebola. Verder kijkt het ministerie ook uit naar de training voor militair personeel en gezondheidswerkers over de wijze van het gebruik maken van de veiligheidsuitrusting die door een team uit Zuid Dakota verzorgd zal worden in Suriname. Het team wordt op 17 november verwachten zal niet alleen trainingen verzorgen over hoe gebruik te maken van de uitrusting, maar ook het opzetten van een quarantaine. De generaal en zijn ploeg zijn gisteren teruggekeerd naar hun land.

error: Kopiëren mag niet!