Reeds 335 leerkrachten ingezet voor naschoolse opvang

Minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, geeft te kennen dat de voorbereiding naar de naschoolse opvang goed van start is gegaan. Hij gaf voorts aan dat reeds 335 leerkrachten zijn ingezet om de leerlingen te begeleiden tijdens de naschoolse uren. Onlangs ontstond er een discussie tussen het ministerie en de Fols, waarbij de leerkrachten bezwaren uitten tegen het voornemen om leerkrachten boven de formatie in te zetten voor de naschoolse opvang. Het betrof hier leerkrachten die normaal hun salaris ontvingen, maar in werkelijkheid niet voor de klas stonden, of zelfs thuis zaten, de zogenaamde ‘reserve leerkrachten’. De afgelopen week hebben de leerlingen van het basisonderwijs een formulier mee naar huis gekregen, waarbij de ouders of verzorgers moesten aangeven of hun kinderen mochten meedoen aan de naschoolse opvang. Minister Adhin, die aangeeft bewust te zijn van de vele kritieken op de naschoolse opvang, zegt dat zaken nu anders aangepakt zullen worden. De controle zal volgens Adhin veel strenger zijn. Het ‘sjoemelen’ met betalingen aan de gaarkeukens, die de voeding voor de naschoolse opvang leveren, zal met de strengere maatregelen hopelijk ook tot het verleden behoren. Volgens de officiële berichtgeving van het Minov in de media start de naschoolse opvang op maandag 10 november.

error: Kopiëren mag niet!