Professor presenteert alternatieve onderwijsmethode

ICTinEducationPresentatie.2De uit de Verenigde Staten afkomstige Padmanabhan Seshaiyer, een van de professoren op het IOL, hield recentelijk in de Eddy Wessels gehoorzaal te CCS een presentatie over de alternatieve onderwijsmethoden, die hij gebruikt als docent. Hij vertelde ook over zijn organisatie STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), die als doel heeft het ontwikkelen van visuele methoden van lesgeven om leerlingen en studenten de wetenschappelijke vakken beter te laten begrijpen. De professor wees via voorbeelden hoe kinderen, vooral in wetenschappelijke vakken, de leerstof eerder begrijpen als het visuele erbij wordt gehaald. Dit valt samen met de start van de twee Informatie, Communicatie en Technologie (ICT)-opleidingen op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). De toekomstige leerkrachten zouden via computersimulaties de leerstof kunnen uitleggen. Seshaiyer maakt tijdens het doceren gebruik van de 5 E-principe, namelijk Engage, Explore, Explain, Elaborate en Evaluate. Dit principe zal hij ook bijbrengen aan de studenten van de ICT-opleidingen. De wetenschapper hoopt het onderwijsniveau van Suriname op te tillen naar het niveau van Finland en Singapore, landen die de interactieve methoden al jaren hebben toegepast.

error: Kopiëren mag niet!