Perceeleigenaren terrein achter Zondagse Markt overwegen naar rechter te stappen

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft eerder aangegeven dat hij het terrein achter de Zondagse Markt terug wil voor de Landbouwcoöperatie Kwatta. De voorzitter van Landbouwcoöperatie Kwatta, Wim Bajnath, zegt tegenover Dagblad Suriname dat hij de minister hiertoe zijn volle ondersteuning zal bieden. Tijdens de vorige regering hebben een 60-tal mensen met een politieke kleur dit terrein bij beschikking gekregen. Dit bevestigt assembleelid Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP). ‘Het is niet zo dat ik zelf een perceel daar heb gekregen’, benadrukt deze VHP-topper. Hij geeft aan dat hij het 60-tal mensen heeft ondersteund en begeleid bij de aanvraag van het terrein op Kwatta. Het terrein is door deze mensen zelf verkaveld, dus in 60 kavels. De aanvraag werd gedaan bij de vorige regering en met name bij de ex-minister van RGB, Michael Jong Tjien Fa. De minister heeft toen hun verzoek ingewilligd, in het bijzonder dat van de jongeren. Deze mensen wilden graag een woonhuis opzetten. Helaas heeft de overheid niet aan haar verplichtingen voldaan om wegen aan te leggen op dit terrein, zodat de mensen hun perceel kunnen betreden om een woonhuis te bouwen’, vertelt Rathipal.
‘De mythe dat ik een stuk terrein daar zou hebben, is een pertinente leugen’, zegt Rathipal. Hij geeft aan dat hij de mensen begeleid heeft om een stuk perceel van 2 hectare aan te vragen. Rathipal geeft wel toe dat het gaat om mensen met een politieke kleur en met name leden van PL, BEP en VHP. De groep van 60 mensen die een kavel hebben gekregen, bestaan het meest uit jongeren. Het zijn in elk geval Surinamers’, laat Rathipal weten. De mensen hebben een beschikking, dus gaan ze de zaak aan de rechter voorleggen als blijkt dat hun perceel wordt afgepakt. Dit heeft Rathipal van de mensen vernomen.
Wim Bajnath geeft aan dat hij niet op de hoogte is van wat de stand van zaken nu is bij de intrekking van de beschikkingen. ‘De minister wil een packinghouse, koelcellen en een proeftuin opzetten op het terrein achter de Zondagse Markt. Het terrein werd vroeger ook voor zulke doeleinden gebruikt, echter is het afgepakt door politieke figuren binnen de samenleving’, zucht Baijnath. Hij benadrukt dat hij niets heeft tegen de mensen die het terrein hebben gekregen. De minister van LVV, Soeresh Algoe, was niet te bereiken voor een reactie.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!