Officiële opening muloschool Botromankiweg

Officiële opening muloschool Botromankiweg 1Gisteren vond de officiële opening plaats van een nieuwe muloschool aan de Botromankiweg. De school is al een jaar in gebruik en heeft reeds goede resultaten geboekt, zegt het trotse schoolhoofd Bolanath. Ze geeft aan dat de school ondanks een moeilijke start met een groot aantal leerlingen, die afgeschreven waren op andere scholen, toch bijna 60% geslaagden opleverde en een overgangspercentage van meer dan 80%. De officiële opening werd gedaan door minister Michael (Ashwin) Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling. De minister complimenteerde het schoolhoofd allereerst met de behaalde schoolresultaten. Hij gaf vervolgens aan dat het onderwijs ‘veel problemen kent en wel op alle niveaus ’, maar dat men desondanks trots mag zijn op de ontwikkelingen in de onderwijssector, omdat er ‘geen gebied is welke niet wordt aangepakt’. Volgens de minister heeft het 16 lokalen tellende schoolgebouw 2 miljoen gekost. Naast de lokalen zijn er kantoren, een mediatheek en toiletruimten. Adhin zei wederom dat er nog meerdere scholen op de planning zijn. De school begon vorig jaar met 130 leerlingen en telt nu meer dan 200 leerlingen.

error: Kopiëren mag niet!