Moordverdachte eigenaar Sweetheart lijdt aan psychotische stoornis

Zowel de psycholoog als de psychiater hebben gisteren bij de verdere behandeling van de strafzaak van 28-jarige Mike R. aan kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor aangegeven dat indien de ten laste gelegde feiten worden bewezen, dit de verdachte sterk verminderd moet worden toegerekend. Mike wordt verdacht dat hij op 27 februari zijn 70-jarige grootvader Rudi V. middels messteken om het leven heeft gebracht. Na zijn aanhouding verklaarde de verdachte dat het hem allemaal teveel was geworden. Het motief van deze dodelijke steekpartij is volgens de verdachte seksueel molest. Op de bewuste dag was het weer raak en hij bewapende zich met 2 messen. Vervolgens liep hij naar de 70-jarige Rudi en stak hem meermalen met een mes in de borststreek. Het slachtoffer overleed als gevolg van de steken ter plekke.
De deskundigen gaven op de strafzitting aan dat de verdachte door het krijgen van zijn psychotische stoornis ervan uitging dat hij `s avonds tijdens zijn slaap door het slachtoffer werd misbruikt. Dit bleek echter niet waar te zijn, omdat hij dat nooit zelf heeft gezien. Ook zou hij bij het horen van bepaalde geluiden waanbeelden krijgen, die hem helemaal in de war laten raken. Zo heeft hij een keer een waanbeeld gehad dat een meteoor op aarde zou neerstorten, toen hij het geluid van een motorfiets hoorde. De aanval op de grootvader zou mogelijk ook na een waanbeeld zijn gebeurd, waarin het slachtoffer mogelijk bedreigend voor de verdachte zou hebben uitgezien. Door het gebruiken van cocaïne zijn de stoornissen verder gestimuleerd. Het incident vond plaats aan de Sunsetlaan te Uitvlugt. Het slachtoffer was eigenaar van de winkelzaak Sweetheart. Mike was na het plegen van de snode daad op die bewuste dag gevlucht. Hij werd kort nadien aangehouden. Deze zaak wordt op 3 december verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!