Hardeo Ramadhin: ‘RO-minister is bang voor de NDP’

‘De RO-minister is bang voor de NDP.’ Tot deze conclusie komt oud-districtscommissaris Hardeo Ramadhin van Nickerie over de bonnenfraude die gepleegd zou zijn door de voormalige dc van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani. Volgens Ramadhin bestaat er geen twijfel meer over dat de dc een scheve schaats heeft gereden en handelingen heeft gepleegd die niet door de beugel kunnen. Om deze zaak in de doofpot te laten belanden, tracht de dc de benadeelde burger Aroen Mangroe om te kopen. ‘Ramdhani heeft een strafbaar feit begaan, hij heeft zich ook schuldig gemaakt aan omkoping’, zegt Ramadhin.
De oud-dc kan het zich niet voorstellen dat maatregelen vanuit de zijde van de minister van Regionale Ontwikkeling (RO) ontbreken. ‘Hij is bang voor de NDP.’ De bonnenfraude waar politieke bonzen van de NDP bezig zijn door te drammen en erop blijven beuken dat deze kwestie in de doofpot belandt, zorgt voor koude rillingen bij Ramadhin. Hij kan het zich niet indenken dat de partijvoorzitter van de NDP, Desi Bouterse, al deze wantoestanden toelaat. ‘Het was Bouterse zelf die bij zijn inauguratie in 2010 met een ferme stem te kennen gaf dat hij een kruistocht zou inzetten tegen corruptie in het land. Maar vier jaren verder wijst de realiteit uit dat hij juist een corruptiefaciliterend beleid voert.’
Ramadhin geeft aan dat toen hij als dc beëdigd moest worden, er een grondig vooronderzoek naar zijn handelen heeft plaatsgehad. Hij was 35 jaren in dienst van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Al zijn dossiers werden doorgelicht. ‘Hadden ze iets gevonden uit mijn verleden, dan was ik geen dc geworden.’
De oud-dc vindt dat het meer dan duidelijk is dat de huidige regering een corruptiefaciliterend beleid voert. ‘Personen die over de schreef zijn gegaan, worden gehandhaafd alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Ten tijde van de Nieuw Front-regering werd er niet voor geschroomd om personen die zich schuldig hadden gemaakt aan corruptie, te laten veroordelen.’ Dit lot onderging ex-OW-minister Dewanand Balesar. Ook ex-justitieminister Siegfried Gilds werd veroordeeld vanwege hand- en spandiensten die hij in familiekring gepleegd zou hebben en die later drugsgerelateerd bleken te zijn. De ex-minister van TCT, Alice Amafo, leverde zelf haar portefeuille in nadat bekend werd dat zij haar 30ste jaardag met staatsgeld gevierd zou hebben.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!