Aspirant inspecteur raakt wapen kwijt op politieacademie

De aspirant inspecteur K. heeft twee maanden terug zijn dienstpistool op een onverklaarbare wijze op de politieacademie kwijtgeraakt. Uit het politioneel onderzoek en de verklaring van de betrokken politieambtenaar blijkt dat hij op die bewuste morgen naar de opleiding was. Zij hadden lichamelijke opvoeding op het programma. De cursisten die naar het veld moesten, lieten hun persoonlijke spullen en wapens achter in een lokaal dat op slot werd gedaan. Na het sporten ging men het lokaal weer in. Ondanks het feit dat er ter plaatse ook badkamers beschikbaar zijn voor de cursisten, heeft deze cursist daar geen gebruik van gemaakt. Deze politieman ging naar huis met de bedoeling thuis te baden. Terwijl hij thuis was, belde hij met zijn collega’s om te vragen of zij zijn dienstwapen in het lokaal hadden gezien, want hij kon het nergens vinden.
De aankomende politie-inspecteur keerde terug en tijdens een lesuur maakte hij kenbaar dat zijn dienstwapen was verdwenen. Dit resulteerde in een zoekactie op de politieacademie. Vanaf de rekruten tot de meerdere in rang werden onderzocht, echter zonder resultaat. Het wapen werd niet teruggevonden. Deze zaak is nog in onderzoek bij de politie. Intussen is de politieman weer bewapend. ‘Indien een lagere in rang zijn wapen kwijtraakt, moeten zij maanden wachten om in aanmerking te komen voor een dienstwapen. Deze politieman heeft binnen een week een wapen ter beschikking gehad. Hij heeft daarvoor wel een schadevergoeding van US$ 1500 betaald’, zegt een andere politieman.

error: Kopiëren mag niet!