Zandtransport Suralcoweg stopgezet

Zandtransport op de Suralcoweg stogezetDe commissariaatleiding van Para heeft gister een bespreking gehad met transporteurs van zand op de Suralcoweg om te komen tot besluiten voor het onderhouden van de weg. Het commissariaat besloot per heden tot stopzetting over te gaan vanwege de hevige regenval. Met de zandtransporteurs werden er besluiten genomen, die moeten leiden tot een ordelijk onderhoudssysteem van de weg. Transporteurs dienen schriftelijk toestemming te hebben van het commissariaat om gebruik te mogen maken van de weg. Daarin zijn enkele voorwaarden opgenomen waaraan zij zich zullen moeten houden. Alle transporteurs zullen hun arbeiders per heden inzetten om watersleuven te maken in de weg. Voor dit moment wordt er inspectie gedaan door de Civieltechnische Dienst van Para, om te komen tot een begroting voor rehabilitatie van de weg.
Het ligt in de bedoeling dat elke transporteur naar vermogen en activiteit een bijdrage zal leveren voor de aanpak van de weg. De buurtbewoners van de Suralcoweg geven bij monde van de belangenbehartiger, dhr. William Koo, aan dat trucks continu op en neer rijden en zelfs ook in de avond. De weg wordt daardoor onbegaanbaar voor kleine voertuigen. De buurtbewoners kunnen vanwege de slechte staat ook moeilijk te voet over de weg. Schoolkinderen worden in grote DAF-bussen vervoerd. Met de maatregelen van het commissariaat hopen zij dat er continue onderhoud zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: