Verdachte auto-inbraak en bromfietsdiefstal aangehouden

De politie van Lelydorp, bijgestaan door de collega’s van de Surveillance Dienst De Nieuwe Grond hebben maandagmorgen een oudbekende na goed speurwerk omsingeld en uiteindelijk aangehouden. Deze verdachte is in verband met een inbraak in een auto en diefstal gearresteerd aan de Zwampweg in het ressort Lelydorp.
De dief stal goederen uit een wagen. Daarna ontvreemde hij ook een bromfiets. De sterke arm maakte na de aangifte werk van deze zaken. Zij stelden ter plekke een onderzoek in. Op basis van getuigenverklaring had de politie al een beeld door wie de inbraak en diefstal waren gepleegd. Het vermoeden bestond dat het om een zekere B. ging. Hij was trouwens in de directe omgeving gezien.
Terwijl de politie nog bezig was met de opsporing vluchtte de verdachte bij het zien van de politie het bos in. Vanwege het verdacht gedrag omsingelde de politie de omgeving. De verdachte had op den duur geen andere keus dan zich over te geven. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Uit het onderzoek blijkt dat er SRD 500,- en persoonlijke spullen uit de wagen zijn buitgemaakt. De gestolen bromfiets is onbeheerd aangetroffen aan de Zwampweg dus niet ver van de plaats delict. Hangende het verder onderzoek blijft de verdachte in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!