RGB maakt grond vrij voor begraafplaatsen

rgbHet ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer is niet alleen bezig om in recordtempo een inhaalslag te maken wat betreft de achterstanden op het domeinkantoor, maar zal ook gronden vrij maken voor begraafplaatsen. Dat zegt minister Steven Relyveld in een interview. “Wij hebben een heleboel aanvragen van verschillende organisaties gekregen. U weet dat begraafplaatsen beperkt zijn en wij als overheid moeten eraan werken om gronden ter beschikking te stellen, zodat onze dierbaren naar hun laatste rustplaats kunnen worden gebracht.”
Surinamers met een Javaans achtergrond hebben dankzij kordaat optreden van de minister een eigen begraafplaats in Domburg. Het ministerie heeft volgens Relyveld steeds eraan gewerkt om de dienstverlening te verbeteren. Zo zijn er verschillende dependances geopend zodat aanvragers niet steeds naar het hoofddomeinkantoor hoeven. “De druk op het hoofdkantoor wordt dan steeds minder.” Er zijn intussen in verschillende districten dependances opgezet. Twee weken terug heeft Lelydorp ook een dependance gekregen waar het volgens de minister storm loopt. Hierna heeft de RGB samen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een dependance te Houttuin geopend. Van hieruit zullen er naast grondzaken ook activiteiten vanuit het ministerie van LVV worden ontplooid, vertelt de minister. “Wij willen de belangen van de gemeenschap behartigen door ze te betrekken in ons beleid.” Ten aanzien van de slechte werkomstandigheden van de ambtenaren die bij dit ministerie werken, worden er voorbereidingen getroffen om die te verbeteren. “U moet begrijpen dat de omstandigheden waarin zij nu werken, niet van vandaag zijn, maar dat we het zo hebben aangetroffen. Toch geef ik niemand de schuld en doe ik geen enkele vingerwijzing. Als verantwoordelijke minister zal ik ervoor zorgen dat ook dit probleem tot het verleden zal behoren.”

error: Kopiëren mag niet!