Caricom-bijeenkomst over ebola en chikungunya in Trinidad

CARICOM bijeenkomst over Ebola en chikungunya in Trinidad.1De premier van Trinidad en Tobago (T&T) Kamla Persad-Bissessar heeft aangekondigd dat zij de gastvrouw zal zijn bij de 17de speciale zitting van staatshoofden en regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom). Tijdens deze conferentie zal er worden gesproken over de ziekten ebola en chikungunya. De bijeenkomst vindt vandaag plaats op het diplomatieke centreum te St. Ann’s. Een voornaam doel van de bijeenkomst is om de maatregelen die zijn genomen ten aanzien van de volksgezondheidsvraagstukken waarmee de regio te maken heeft, te beoordelen. Eerder werd in september al een oproep gedaan voor een vergadering over het gezondheidsvraagstuk.
Tijdens de vergadering worden merendeels ministers van Buitenlandse Zaken en van Volksgezondheid van de regio verwacht. Tijdens de vergadering zullen de landen ernaar streven om te komen tot een consensus met betrekking tot de Caricom-kandidaatstelling voor de post van secretaris-generaal van de Commonwealth.
Vanuit het kabinet van de president kon niet vernomen worden wie Suriname zal vertegenwoordigen op de meeting.

error: Kopiëren mag niet!