Aspirant inspecteur waarschuwt collega met schot

“Er waren geen burgers aanwezig toen de aspirant inspecteur gebruik maakte van zijn vuurwapen”. Dit zegt een andere aanwezige. Afgelopen week gebruikte een aspirant inspecteur zijn dienstwapen om een waarschuwingschot te lossen, omdat een agent van politie zich niet disciplinair gedroeg.
De politie van Flora kreeg een melding van een vechtpartij binnen. Bij aankomst meldde de agent zich als getuige en kwam naar het bureau voor zijn verklaring. Op het bureau aangekomen klaagden twee vrouwen dat zij betast waren door een man en dat deze man met de eerder genoemde agent aan het borrelen was. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de agent dit onzedelijk gedrag meemaakte, maar in plaats van de verdachte aan te houden juist de politie belde met de misleidende informatie dat er sprake zou zijn van een vechtpartij.
De aspirant inspecteur hield toen de verdachte aan en dit viel niet in goede aarde bij de agent, aangezien het zijn borrelvriend is. Hij begon op onbehoorlijke toon te praten tot zijn meerdere en schroomde niet om allerlei scheldwoorden te gebruiken in bijzijn van familieleden van de verdacht en de slachtoffers. Hij werd toen door de aspirant inspecteur aangezegd om het bureau te verlaten. Aangezien de agent doorging met dit gedrag werd hij opgedragen om het bureau te verlaten. Toen het gedrag aanhield werd de agent in de boeien geslagen.
Nadien kwam de piket inspecteur en in diens opdracht moesten de boeien er weer af. Het gedrag van de agent verbeterde niet. Hij begon juist de aspirant inspecteur te bedreigen en zei “je bent nog geen inspecteur. Go waka”. De aspirant inspecteur vroeg toen de aanwezige politiemannen en militairen om bijstand om deze agent weer aan te houden, maar kreeg deze hulp niet tijdig. Hij probeerde de agent nog aan te houden, maar aangezien deze fysiek sterker dan hem is gebouwd, was hij genoodzaakt om zijn vuurwapen te voorschijn te halen en een waarschuwingsschot te lossen.
Uit informatie van de politie blijkt dat het overigens niet de eerste keer is dat deze agent ondisciplinair gedrag vertoond. Hij is eerder van de recherche afgelost vanwege het vertonen van dergelijk gedrag. “Ik weet niet waarom deze agent gehandhaafd blijft”, zegt de informant aan Dagblad Suriname. Ondertussen is de zaak in onderzoek bij het OPZ. De aspirant inspecteur krijgt sinds het gebeurde steeds berichten dat de agent, die politieke banden heeft, ervoor zal zorgen dat hij zijn opleiding niet kan afmaken.

error: Kopiëren mag niet!