Adna geschokt vanwege overlijden oud-minister Van Amson

Oud-minister van Sport- en jeugdzaken, Orlando van Amson is afgelopen maandag overleden. Minister Ismanto Adna van Sport- en jeugdzaken geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat hij geschokt was om te vernemen dat Van Amson, overleden is. De oud-minister was nog aan het ministerie verbonden als adviseur. “Ik had mij voorgenomen hem te bezoeken omdat ik wist dat hij in het ziekenhuis lag. Ik zou nog met een fruitmand naar hem toegaan zo gauw ik terug was uit het buitenland. Ik ben in het weekend terug gekomen en maandagavond vernam ik het nieuws. Met zijn heengaan verlies ik een goede adviseur”. Van Amson werd gezien als één van de pioniers van jongeren- en jeugdwerk in Suriname. Oorspronkelijk kwam hij uit de gelederen van de NPS maar later voegde hij zich bij de NDP. Hij vormde vanuit de NDP, samen met onder andere Jules Wijdenbosch, de partij ‘DNP 2000’.

error: Kopiëren mag niet!