Panka: ‘Zonder de NDP geen regering in 2015’

Panka.1Voor NDP-parlementariër en fractieleider van de Megacombinatie, Ricardo Panka, is een ding al heel duidelijk. En dat is dat zonder de NDP er geen regering gevormd zal worden in 2015. Daar is Panka heilig van overtuigd. ‘Mijn gevoel is goed en mijn eigen analyse vertelt mij dat zonder de NDP er geen regering gevormd zal worden’, zegt hij zelfverzekerd. Net zoals de andere politieke partijen de verkiezingen voorbereiden, zo is de NDP ook bezig haar voorbereidingen te doen. ‘We zijn nog niet in de derde versnelling, maar dat komt nog. Nu draaien we normaal’, zegt hij lachend.
Abop is visieloos
Ten aanzien van de samenwerking tussen de NDP en de Abop is er volgens Panka niets aan de hand. De kritiek op de Abop is namelijk dat ze alles van de NDP slikt, zoals het uithollen van de Abop-ministeries. Vooral de recente actie van president Desi Bouterse om de bevoegdheid van vicepresident Robert Ameerali om mensen in dienst te nemen bij de overheid te ontnemen, is een duidelijk voorbeeld dat de Abop onderdoet voor de NDP. Hiertegen kan de Abop niet veel doen, omdat ze zelf visieloos is, vinden politici. Volgens Panka is er echter niets aan de hand. ‘De NDP houdt samenwerkingsverbanden heel erg hoog en tot nu toe is bewezen dat de samenwerking met de Abop een hele goede is.’ Volgens Panka moet de relatie tussen de NDP als de Abop gezien worden aan een grote en kleine broer relatie. ‘Bovendien, als we kijken naar waar de meeste concessies zijn gegaan, dan wil ik zeggen dat juist de NDP een underdog positie heeft en niet de Abop’, aldus Panka.

error: Kopiëren mag niet!