Monorath en Lachman hebben nog geen finaal besluit voor samenwerking met andere partijen

MC/NS-assembleelid Harish Monorath geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de groep onder leiding van hem en Premdew Lachman nog geen finaal besluit heeft genomen over een mogelijke samenwerking met een politieke organisatie bij de verkiezingen van 2015. Volgens Monorath staan op dit moment de twee groepen van de Nieuw Front-plus-combinatie en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) op de lijst om als mogelijke bestemming te worden gekozen. Echter is het op dit moment zeer moeilijk om te zeggen op wie de keus zal vallen. Ondertussen heeft de inmiddels demissionaire voorzitter van Nieuw Suriname (NS), John Nasibdar, de partijachterban opgeroepen om verder te gaan zonder de groep Monorath/Lachman. De NS-parlementariër zegt dat Nasibdar nog steeds niet ophoudt met stemmingmakerij. Monorath gaf eerder in het actualiteitenprogramma Rashied Pierkhan`s Kal Aaj Aur Kal (Kaak) te kennen dat hij zijn lidmaatschap van NS niet zal opgeven, omdat Nasibdar dat zo zou willen. Volgens Monorath heeft de partij vanaf het begin te maken gehad met interne problemen, maar heeft hij toch ervoor gekozen om in de partij te blijven en denkt op basis daarvan de verkiezingen toch nog te zullen ingaan. De volksvertegenwoordiger zei dat hij totaal niet wakker ligt van de boodschap van Nasibdar die aangeeft dat het afgelopen is met hem en collega Lachman als leden van de partij. ‘Partijleden hoeven het niet eens te zijn met elkaar, maar ik blijf kijken naar de bigger picture’, benadrukte de NS`er. Hij weet dat het moment dat Lachman en hij uit de partij stappen, ‘de partij de verdoemenis zal ingaan’.
Nasibdar was op 9 augustus aanwezig op een bijeenkomst van de PL en KTPI in Commewijne. De groep onder leiding van Monorath had als mogelijke partners met wie zij als partij naar de komende verkiezingen toe wilde samenwerken NF, PL en Abop. PL viel weg, nadat Nasibdar bezig was met zijn eigen onderhandelingen. Monorath zegt dat PL helemaal geen optie meer is. Lachman heeft bij de verkiezingen van 2010 ongeveer 2.235 stemmen in het district Nickerie gehaald. Monorath haalde op zich 762 stemmen in Paramaribo. Vanwege de problemen binnen de partij hebben de parlementariërs, districtsraads- en ressortraadsleden van NS een eigen groep gevormd. Deze groep beweegt in haar totaliteit. Lachman heeft eerder ook aangegeven dat een overstap niet moet worden uitgesloten voor hem.
FR

error: Kopiëren mag niet!