Eredoctoraat in Geesteswetenschappen voor Clarence Seedorf

Eredoctoraat in Geesteswetenschappen voor Clarence Seedorf.2Oud-profvoetballer en trainer Clarence Seedorf heeft er een onderscheiding bij. Sinds gisteren mag hij zich Eredoctor in de Geesteswetenschappen noemen. Op de 46e Dies Natalis van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) werd dit eredoctoraat toegekend aan Seedorf vanwege zijn uitzonderlijke prestatie op maatschappelijk gebied. Zijn liefdadigheidswerken waren doorslaggevend voor de beslissing van de Surinaamse universiteit om hem deze onderscheiding toe te kennen. Seedorf wordt internationaal ook veel gevraagd om als public speaker op te treden voor jongeren. In zijn dankwoord zei Seedorf dat hij nu inziet dat hij in het begin van zijn carrière soms te veel op zijn strepen stond of vasthield aan zijn principes. ‘Nu ben ik makkelijker en meer vergevingsgezind’, zei de sportman. ‘Pas later in mijn leven wist ik dat het een betere oplossing was geweest als ik misschien een beetje water bij de wijn had gedaan. Maar het was toen mijn manier om stand te houden in een harde wereld, waar onrecht en vooroordelen ons grote parten spelen in het dagelijks leven.’ Hij memoreerde ook het feit dat hij altijd hard heeft moeten werken voor alles in zijn leven.
Ook eredoctoraat voor Harold Pollack
Een ander eredoctoraat ging postuum naar oud-minister van Natuurlijke Hulpbronnen Harold Pollack. Volgens Kenneth Vaseur van het universiteitsbestuur werd dit eredoctoraat uitgereikt voor de bijzondere verdiensten en bijdrage die Pollack heeft geleverd aan de wetenschapsbeoefening en het feit dat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor maatschappelijke en educatieve vorming. Pollack heeft zich in zijn leven sterk gemaakt voor vele technische sectoren door wetenschappelijke publicaties uit te geven. Hij studeerde af aan de universiteit te Leiden als geoloog en mijnbouwdeskundige. Pollack heeft zowel nationaal als internationaal een bijzondere staat van dienst gehad en leiding gegeven aan tal van mijnbouwinstituten, zoals het Bauxiet Instituut van Suriname. Ook was hij parttime docent aan de Technische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit.

error: Kopiëren mag niet!