Aspirant-inspecteur gebruikt onnodig vuurwapengeweld

Een aspirant-inspecteur van politie, een zekere G., heeft afgelopen week geweld aangewend tegen zijn ondergeschikte. Deze handeling is volgens de aanwezige getuigen onnodig geweest. ‘Alsof dat niet genoeg was, heeft de hogere in rang onnodig vuurwapengeweld aangewend. Hij heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost. Dit alles vond plaats op het politieterrein van Flora, waar zowel politiemannen als burgers aanwezig waren. Ik hield mijn hart vast en vroeg mezelf af of deze politiemanambtenaren geen respect hebben? Ga je zo om met je dienstwapen? Volgens mij staan alle instructies in het politiehandvest wanneer men vuurwapen geweld mag toepassen. Het lijkt een kinderspelletje te gaan worden in het korps’, zegt een getuige.
Uit het onderzoek blijk dat de politie van Flora op die bewuste avond uitgerukt was voor een vechtpartij in het ressort. De agent die op een andere afdeling te werk gesteld is, had de vechtpartij meegemaakt. Hij ging daarom als getuige mee. Ook de partijen die betrokken waren, werden overgebracht op het bureau. De aspirant-inspecteur, die thans stage loopt op post Flora, kreeg op een gegeven moment een woordenwisseling met die agent, hetgeen volgens de getuigen geleid heeft tot dit onnodig geweld contra de agent. De aspirant-inspecteur sloeg daarbij de ondergeschikte in de boeien en loste een waarschuwingsschot. ‘Dit alles gebeurde in een dichtbevolkte woonomgeving.’ Dit vertelde een teleurgestelde burger aan Dagblad Suriname, die toevallig op het bureau aanwezig was. Bij het natrekken van de informatie blijkt dat ook de agent van politie buiten zijn boekje is gegaan. Hij ging tekeer met aspirant inspecteur G. De politie heeft deze zaak doorgeleid naar de korpschef voor verdere afwikkeling. Dit is een personeelsaangelegenheid, waarbij men op de politiepost voorlopig geen maatregelen contra de schutter heeft getroffen. Dit wekt bevreemding bij andere leden van het korps, die van mening zijn dat er met twee maten wordt gemeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!