‘Abop verplicht Sozavo-cliënten vlaggen te zetten in Commewijne’

Frontfoto 1De politieke partij Abop van Ronnie Brunswijk verplicht Sozavo-cliënten om Abop-vlaggen te plaatsen op hun erven. Dat niet alleen, indien bij de cliënten VHP-vlaggen staan, moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. Vooral bewoners aan de Petjasketiaweg worden dagelijks bedreigd door de Abop-prominenten in Commewijne. ‘Wij hadden een vergadering gepland aan de Petjasketiaweg voor zondagavond. Abop is erachter gekomen dat we zouden vergaderen en zondagmorgen kregen de mensen, die thuiszorg genieten van het ministerie, te horen dat ze niet moeten durven om naar de vergadering te gaan, anders krijgen zij geen thuiszorg meer. Ook uitkeringen zullen worden ingetrokken als de cliënten VHP-vlaggen hebben staan’, vertelt VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing.
Girjasing zegt dat tijdens de Nieuw Front-regeringen zulke ondemocratische incidenten zich niet voordeden en dat iedereen vrij was om zijn mening te uiten en openlijk zijn kleur prijs te geven, zonder dat ze geïntimideerd werden. ‘Alleen met de NDP en Abop ervaar je dit soort dingen. Je bent niet meer vrij in je handelen’, zegt hij geïrriteerd. Het ministerie van Sozavo maakt duidelijk misbruik van de afhankelijke positie van deze mensen, vindt de parlementariër.
In een reactie ontkent Abop-parlementariër en ondervoorzitter van de partij, Marinus Bee, in alle toonaarden dat zulke activiteiten plaatsvinden in Commewijne. Volgens hem is zijn partij te groot en te machtig om zich bezig te houden met ondemocratische activiteiten. ‘Ik zelf ben van Marowijne en hier hoeven we niet eens achter de mensen aan te hollen voor het plaatsen van een vlag. Waarom zouden wij dat in Commewijne doen?’ Dat de Abop dit zou doen om de Hindoestaanse kiezers aan hun kant te krijgen, verwijst hij ook naar het rijk der fabelen. ‘Wij doen dit niet. Een ieder is vrij om zich aan te sluiten aan onze partij en wij verplichten niemand.’ Girjasing daagt hem uit om zelf een kijkje te komen nemen in Commewijne. ‘Laat hij dan maar bij mij komen en dan neem ik hem mee naar de mensen die bedreigd zijn geworden. Ik denk dat Bee geen flauw benul heeft over wat er allemaal hier in Commewijne gebeurt, maar dan zal ik hem wel wakker maken’, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!