Drie aanhoudingen bij inbraak Abrahams

Het rechercheteam van Kapitale Delicten heeft deze week drie personen waaronder twee militairen en een burger aangehouden in twee afzonderlijke zaken waarbij Ramon Abrahams, de ex-minister van Openbare werken, de benadeelde is. De twee verdachte militairen A. en V. zijn in verband met de inbraak in de woning van Abrahams in verzekering gesteld. In de nacht van zaterdag op zondag 17 augustus is er ingebroken in de woning van de ex-minister. Inspecteur Ruben Dijks van Geyersvlijt had toen al bevestigd dat er inderdaad aangifte was gedaan van inbraak. Over de buit van de criminelen kon nog niets gezegd worden, omdat deze zaak overgedragen was aan de militaire politie. Ten tijde van de daad vertoefde de ex-minister buiten de stad. In verband hiermee is een militaire commandant buiten functie gesteld. Uit het onderzoek blijkt dat het pand en terrein van Abrahams door militairen werden bewaakt. Toch hebben de inbrekers hun kans schoon gezien om bepaalde goederen en vermoedelijk een kluis weg te dragen. Enkele maanden geleden was ook aangifte gedaan dat er wapens waren ontvreemd uit de woning van de ex-minister. De verdachten A. en V. ontkennen het feit steevast.
De derde verdachte, een burger, is aangehouden in verband met de inbraak in een boot van Abrahams die was aangemeerd aan de Indrustrieweg. Ook uit het vaartuig zijn goederen ontvreemd. Deze verdachte is op basis van sporenonderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bekent het feit volmondig. Het onderzoek in deze zaken duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!