Asis Gajadien: ‘Beloofd ziekenhuis maakt Bouterse en Parmesar wanhopig’

Asis Gajadien-ziekenhuis“Slechts zes maanden resten nog naar de verkiezingen toe en nog steeds is één van de grote beloften van president Desi Bouters, het bouwen van een ziekenhuis in Wanica, niet gerealiseerd. Hoewel Bouterse breeduit enkele maanden geleden aangaf dat dit jaar nog het startsein gegeven zal worden voor de bouw van het ziekenhuis en dat de bouw gefinancierd zou worden door China, blijkt een enorme discrepantie te zijn ontstaan”, zegt het VHP-assembleelid Asis Gajadien. Hij meent te weten dat het beloofde ziekenhuis in Wanica zowel de president als de OW-minister ‘in een ernstige wanhopige situatie heeft gedreven’.
Inschrijver moet voor 100% financieren
Er zou een verkorte procedure zijn ingezet voor de aanbesteding van de bouw van het ziekenhuis. De inschrijvingen zullen vanaf 10 november gehouden worden. Op het bestek staat eveneens aangegeven dat de inschrijver voor het volle 100 % moet financieren. ‘Een verkorte procedure wil aangeven dat niet het volledig bestek aangeboden wordt, maar de globale werkomschrijving.’ Gajadien herinnert eraan dat de bouw van een ziekenhuis in Wanica één van de grootste beloftes was gedaan door Bouterse. ‘Hij had ook beloofd dat er een universiteit zou komen in Wanica. Maar daarover wordt er niet gesproken.’ Volgens de politicus is Bouterse bezig ‘zand te strooien in de ogen van de samenleving’. ‘Gedreven door wanhoop wil hij een aanvang maken met de bouw van het ziekenhuis om de gemeenschap te doen geloven dat hij dit project zal realiseren, terwijl de verdere voortgang van het project gehuld is in een waas van duisternis en vraagtekens.’
Gajadien voegt er ook aan toe dat zich reeds geruime tijd een situatie voordoet op het ministerie van Openbare Werken waar inschrijvers vooraf worden ingelicht dat zij voor de volle 100% moeten instaan voor de financiën. De uitbetaling aan hen zal pas in 2015 plaatsvinden. Dit staat in schril contrast met uitspraken van de governor van de Centrale Bank van Suriname die pretendeert dat er sprake is van financiële stabiliteit in het land. Gajadien zegt ook met klem dat het publiek geheim is dat de regering niet kan voldoen aan haar betalingsverplichtingen. ‘Hoewel deze zelfde beleidsmakers miljoenen euro’s aan studies hebben uitgegeven over de uitbreidingscapaciteit van het Academisch Ziekenhuis, zijn zij niet eens in staat om een ander ziekenhuis op te zetten. Aan de andere kant zien wij dat via de Islamic Bank wel bijkans 100 miljoen USD wordt aangenomen voor uitbreiding van het AZ.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!