Verkiezing

Als ik het eerlijk moet zeggen dan hoop ik echt wel dat de aangekondigde algemene vrije en geheime verkiezingen snel achter de rug zijn. Je wordt gewoon gek van al die deskundigen met hun verhalen. Het zijn de mensen die menen alles en vooral ook beter te weten. Jammer eigenlijk want in feite hebben ze geen enkele kijk op zaken en praten zij als extremisten. De tendens van de laatste tijd is dat er elke dag weer iemand overstapt van de ene naar de andere partij. Zo langzamerhand is dat geen nieuws meer; zij gaan heel duidelijk voor hun eigen persoonlijk belang. Eigenlijk willen ze alleen maar het nieuws halen. Het zou beter zijn als de pers hen in het vervolg links lieten liggen. Immers, hoe belangrijk zijn deze overlopers voor de ontwikkeling van ons land? Het is natuurlijk het recht van een ieder om over te stappen als ze niet tevreden zijn; maar het gaat om de vuile was die in eens niet meer goed is, en dan wordt het maar buiten gezet. De hele wereld mag het weten. Ik vind dat een ieder die overstapt, voor zichzelf moet weten waarom hij dat doet. In veel gevallen kan ik mij niet voorstellen dat overstappers werkelijk de intentie hadden om te gaan voor de ontwikkeling van het land. In een enkel sporadisch geval kan je wel begrip voor hebben. We moeten kijken naar de prestaties om iemand of een partij te kunnen beoordelen. De verhalen van de zogenaamde deskundigen er om heen moeten we laten voor wat het is. Een simpel voorbeeld is het feit dat mensen vaak aangeven dat de vorige regering zoveel gespaard had waardoor deze regering nu heel veel kan doen. Als ik dan kijk naar de brug over de nu kapotte brug nabij Carolinakreek dan vraag ik me af of er toen geen geld was om een degelijke brug te bouwen. Een klein bootje komt tegen een van de pilaren aan en ziedaar, de hele brug dondert in elkaar. Er was wel veel geld maar er wordt een brug gebouwd die omver wordt gevaren door een bootje. Ligt het dan aan de deskundigheid of de mentaliteit om maar steeds op te potten en het volk in de misere te laten? Er was zoveel geld maar de sociale wetten konden maar niet komen. Of was er geen geld voor? Er was zoveel geld maar er was wel een tekort aan scholen en vele districten hadden niet eens water. Ja, dan kan je wel veel geld hebben maar als je het niet investeert en alleen maar wilt oppotten dan komt er geen ontwikkeling op gang en dan heeft het volk er ook niets aan. Regeren is vooruit zien maar nu hoor ik dat de partij met de meeste zetels in het zogenaamde mammoetblok , ook de presidentskandidaat zal leveren. Deze partijen binden zich zodanig aan elkaar dat zij zichzelf de mogelijkheid ontnemen om eventueel in de regering te komen of moet ik maar van uit gaan dat de paarse partij nu geen zetels gaat halen? Ik vraag me af of dit wel goed bekeken wordt. Maar ja, ze weten het toch allemaal beter, dus wie ben ik. Ik weet in ieder geval, op grond van de vele positieve ontwikkelingen, dat de president absoluut geen domme man is. Hij timmert nu al jaren aan de weg en de resultaten zijn nu ook duidelijk zichtbaar. Het volk wordt er duidelijk beter van. Je gaat altijd mensen hebben die zullen klagen. Maar een gegronde reden hebben ze niet. De feiten liegen er niet om. Ga maar eens langs het Onafhankelijkheidsplein of op Zanderij of loop gewoon door de stad en ga zo maar door. Je merkt heel duidelijk dat er gewerkt wordt. Er zijn natuurlijk ook nog steeds mensen die zich bezighouden met de decembermoorden en de naweeën daarvan. En ik heb ook alle begrip voor de situatie van de nabestaanden. Hopelijk dat dat deel eens ook wel weer goed komt. Als we de deskundigheid hadden om een proces op te zetten dan was er nu al duidelijkheid gekomen maar die deskundigheid hebben we niet en dat is de reden dat de zaak nu zo lang duurt. Het werkelijke bewijs moet nog geleverd worden. De rechtspraak werkt immers niet met wonderen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!