The Lions sluit algemene ronde op nummer 1 af

Niet Styx KG of FC Internacional is de ploeg die als nummer 1 de play-offs bij de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) binnen zal gaan. Dit jaar is deze eer weggelegd voor The Lions van de familie Bholasing. De finalisten van het vorig jaar moeten genoegen nemen met de tweede en derde plaats. The Lions promoveerde twee seizoenen terug naar de Hoofdklasse en hebben zich snel opgewerkt tot een play-offkandidaat. Met een sterke tweede helft van de algemene ronde hebben ze nu ook de nummer 1 positie binnen. In de play-offs starten ze tegen Styx KG, FC Internacional speelt tegen de nummer 4 ZV Mengao.
Woensdagavond werden de laatste wedstrijden van de algemene ronde gespeeld. The Lions van trainer Stanley Lamsberg won met 11-3 van de reeds gedegradeerde Giants. Toshiro Homoet, doelman Obrendo Huiswoud en Severio Kanali scoorden elk 2 keer voor The Lions. Samen met Giants degradeert rechtsstreeks naar de Eersteklasse de jongens van Lengte Boys. Ze verloor van ZV Moksie met 5-2. Jelany Djemesie van Moksie werd de topscorer met 2 goals. Boulanche moet promotie/degradatiewedstrijden spelen om haar lijf alsnog te kunnen behouden in de Hoofdklasse. Ze verloor woensdag met 7-2 van Styx. Gregory Righters van Styx werd de topscorer met 3 goals. ‘Righa’ is ook de topscorer van de algemene ronde met 34 goals. Geovanni Waal van The Lions volgt met 21 treffers. In de Tweedeklasse won Tamtam met 4-3 van FC Inter Five. Giovanni Renfrum van Inter Five scoorde alle drie goals voor zijn ploeg.

error: Kopiëren mag niet!