Surinaamse jongens winnen 3v3-toernooi Digicel Kickstart Academy

5 Digicel 1Hun tactische vermogen en inzicht gaven de doorslag in het 3v3-toernooi op de Digicel Kickstart Academy op Barbados. De vertegenwoordigers van de grotere voetballanden als Jamaica, Panama en Trinidad & Tobago werden achter gelaten. Zo luidt een passage van het persbericht van Digicel over de verrichtingen van Gleofilo Hasselbaink, Ayad Godliep en Rojano Darius. Dit drietal won het 3 tegen 3 toernooi, dat onderdeel was van de Digicel Kickstart Academy. Hier kunnen de jongens uit het Caribisch Gebied en Centraal-Amerika, die tijdens de clinics gekozen waren, een stage volgen met de coaches van Chelsea FC. De trainingen worden volgens het Chelsea-concept afgewerkt. Hard werken en samenspel zijn enkele van de toppunten waarop er gelet wordt. Volgens David Monk, een van de trainers, hebben de jongens ondanks de taalbarriere die enkelen hadden, de Chelsea filosofie goed opgenomen en na de academy worden ze zeker betere voetballers.

error: Kopiëren mag niet!