Startsein Owru Culproject zaterdag

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal op zaterdag 1 november 2014 een aanvang maken met het inkomste genererend Owru Culproject. Dit ruim US$ 600.000 kostend project wordt gefinancierd door de Wereldvoetbalbond (Fifa). Bij het startsein zullen ook aanwezig zijn de voorzitter van de Concacaf, Jefreey Webb, de minister van Openbare Werken (OW), Rabin Parmessar en de minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna. OW en Sportzaken zijn partners van de SVB voor dit project. OW zal de technische begeleiding van het project voor zijn rekening nemen.
Het project houdt in het aanleggen van een vijftal mini-kunstgrasvoetbalvelden, een clubhuis en een beheerderswoning. Er komt ook een sportwinkel en een gym. De velden zullen gebruikt worden voor vrouwenvoetbal, maar meer nog voor verhuur aan recreanten. Dit moet de SVB-kas veel inkomsten opleveren. Dit project is de eerste echte die van de grond komt van de nieuwe voorzitter John Krishnadath. Andere grote projecten die hij wil uitvoeren zijn de bouw van een nieuw nationaal stadion, automatiseren van de SVB-administratie en natuurlijk het halen van WK 2018.

error: Kopiëren mag niet!