LVV-minister: ‘Ik ben geen lid van de NDP’

‘Ik ben geen lid van de Nationale Democratische Partij (NDP)’, zo beantwoordt minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de vraag of hij bij het aanvaarden van zijn ambt als bewindsman ook het lidmaatschap van de paarse partij heeft aanvaard. Algoe is in april 2014 aangesteld door president Desi Bouterse, nadat de Pertjajah Luhur (PL) uit de coalitie werd gezet en haar ministers moest terugroepen. Ook de geruchten dat hij uit de gelederen van de PL komt, verwijst hij naar het rijk der fabelen. In de samenleving is ook lange tijd gedacht dat hij sympathiseerde met de VHP. ‘Mensen proberen onnodig valse informatie over mij te geven, maar ik kan u zeggen dat ik geen lid ben van geen enkele partij.’ Algoe zegt dat hij in de toekomst wel tot een politieke organisatie zal toetreden, omdat hij zijn goede werk vooralsnog wilt voortzetten. Indien dat niet gebeurt, staat hij in landsbelang altijd open om met alle politieke organisaties te werken. Algoe is echter ook van mening dat het niet nodig is om actief de politiek in te gaan om zijn land te kunnen dienen. Natuurlijk heeft hij geen kritiek op de NDP, omdat de partij volgens hem toch velen de kans heeft geboden om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Het is immers de paarse partij geweest die hem en vele anderen ook de kans heeft gegeven om hun studie in het buitenland te kunnen doen.
Daarnaast heeft de NDP ook op basis van een technische beoordeling hem als landbouwingenieur gekozen tot minister van LVV. Hiervoor was hij onderdirecteur Landbouw op LVV. Algoe werd eind 2011 benoemd tot onderdirecteur Landbouw, nadat op een na alle onderdirecteuren van het ministerie van LVV thuis waren gezet. Onderdirecteur Planning en Ontwikkeling, Gerrit Breinburg, werd daarop benoemd tot directeur. Dat gebeurde nadat toenmalige LVV-directeur Dew Jaddoe in januari 2011 op non-actief werd gesteld. Algoe was voordat hij onderdirecteur werd, regio-coördinator Midden. Van hem staat algemeen bekend dat hij een veldwerker is en trekt aan de landbouw-ontwikkeling.
Indien hij nog een termijn als minister van LVV aanzit, wil Algoe uiteindelijk Suriname toch tot de voedselproducent van het Caribisch gebied maken. Volgens de bewindsman heeft hij vanaf het begin aangegeven dat hij minimaal dertig maanden nodig zal hebben om de basis hiervoor te leggen. Dat betekent volgens hem ook dat Suriname in de resterende zeven maanden niet tot voedselschuur van het Caribisch gebied kan worden omgetoverd. Wat hij wel weet, is dat de basisvoorwaarden op dit moment worden gelegd zodat onze landbouwproducten kunnen worden geëxporteerd. Het geheel traject zal mogelijk meer dan vijf jaren kosten.
FR

error: Kopiëren mag niet!