Lions Club Commewijne op werkbezoek in Frans-Guyana

Een bezoek aan de burgemeester van Cayenne, v.l.n.r. Jean Marc, Eduard Claver, Stephani Eduard, Ravin Changoer, burgemeester Phinera-Horth en Roy Boedoe
Een bezoek aan de burgemeester van Cayenne, v.l.n.r. Jean Marc, Eduard Claver, Stephani Eduard, Ravin Changoer, burgemeester Phinera-Horth en Roy Boedoe
De Lions Club Commewijne heeft in de periode van 24 tot 27 oktober 2014 een bezoek gebracht aan Frans-Guyana. Dit gebeurde op uitnodiging van Lions Club Montjoly Force & Action in Cayenne. Montjoly had een charity gala georganiseerd in verband met een project. Dit project houdt in het bouwen van een huis voor kinderen van gescheiden ouders, waar zij overdag hun ouders kunnen ontmoeten. Commewijne was een van de eregasten en deed ook een donatie aan Montjoly. LC Commewijne was afgereisd met een groep van 13 personen.
Tijdens dit bezoek is officieel de twinning tussen beide Lions Clubs geformaliseerd, waarbij LC Commewijne een donatie van Euro 500 heeft gedaan aan LC Montjoly voor een gezamenlijk project. Eerder heeft Commewijne in augustus 2013 al een bezoek gebracht aan Montjoly en het tegenbezoek was in april dit jaar in Commewijne. Hierbij zijn gezamenlijk drinkwaterbakken geschonken aan bewoners aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Er staan nog 2 projecten op programma, te weten 1 in Frans-Guyana en 1 in Suriname. Het project van Suriname houdt in het plaatsen van toiletgroepen langs de Oost-Westverbinding voor reizenden, vooral toeristen uit Frans-Guyana. Dit is besloten op de Interclubmeeting in bijzijn van de zone chairperson en deputy district governor, Maryline Houssein.
LC Commewijne heeft ook een bezoek gebracht aan de burgemeester van Cayenne, mw. Phinera-Horth. Ze heeft ondersteuning beloofd aan alle projecten van beide clubs. Er is verder een bezoek gebracht aan het Kourou ruimtestation en is er een gezamenlijk project met Montjoly uitgevoerd met blinden uit Cayenne. Dat was een tour van 120 km per motorfiets. Op de laatste dag is een bezoek gebracht aan Village Cacao, waar Laos wonen en aan landbouw doen. LC Commewijne mocht samen met hun het nieuwjaarsfeest vieren.

error: Kopiëren mag niet!