Badrisein Sital: ‘Alles gaat fout met NDP in Saramacca’

‘Alles gaat fout in het district Saramacca. Meneer Wijdenbosch zit te draaien en te kronkelen rond de hete issues’, luidt het commentaar van Badrisein Sital, partijlid van de NDP ingeschreven in Saramacca. ‘Het is bijkans 4 maanden dat Jules Wijdenbosch als coördinator is aangewezen door president Desi Bouterse om zaken op orde te stellen in het district. Wijdenbosch op zijn beurt had een tijdsspanne van twee maanden gevraagd om zijn beloftes waar te maken. Het blijkt dat de beloofde neuzen die in één richting zouden moeten wijzen, momenteel meer richtingen uitgaan dan voorheen’, zegt Sital.
Sital vindt dat het een ware chaos is bij de NDP in het district. Het schijnt dat een ieder zich zit op te maken voor rr-, dr- of DNA-kandidatuur. Behalve de dochter van gewezen assembleelid Robby Malhoe en hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk is een derde persoon, Arti Vishnudath, opgedoken als DNA-kandidaat. Zij is afkomstig van Jarikaba. Sital heeft sterke indicaties dat de leiding van de NDP doelbewust bezig is met een vertragingstactiek om de tijd die rest naar de verkiezingen toe, in te vullen totdat de eerdergenoemde kandidaten vooruit geschoven worden.
Hoewel er bij de aanstelling van Wijdenbosch een road map aan hem is overhandigd voorzien van een prioriteitenlijst, schijnt ook deze in een diepe lade weggestopt te zijn. Het overwegend agrarisch district kent geen activiteiten van overheidszijde. Hoewel de woningbouwregistratie heeft plaatsgevonden voor de bouw van 150 koopwoningen aan de Paloeloeweg, wordt er geen hand uitgestoken voor de uitvoering hiervan. De grondoverdrachtspapieren zijn al opgelopen tot 300, maar worden maar niet uitgereikt. Ook wordt ettelijke keren gevraagd naar de opening van een RGB-filiaal in het district. ‘Dat schijnt ook geëlimineerd te zijn na de komst van Ginmardo Kromosoeto.’
Sital zegt dat indien Wijdenbosch met deze zaken geconfronteerd wordt, hij altijd hetzelfde antwoord klaar heeft: dat hij aandacht eraan zal schenken. Maar deze mondt nooit uit in daadwerkelijke actie. Het meest frappante vindt Sital dat alle partijaangelegenheden en bijeenkomsten door tussenkomst van Wijdenbosch georganiseerd moeten worden in het district. ‘Maar meneer Malhoe doet zijn eigen dingen en nodigt Wijdenbosch uit.’ Wijdenbosch is dan ook present alsof er geen vuiltje aan de lucht is, zegt Sital. ‘Zou Koorndijk zoiets doen door 5 mensen op te roepen, dan zou hij toestemming moeten hebben van Wijdenbosch. Ik neem het niet op voor Koorndijk, maar geef alleen aan hoe de dingen gaan in Saramacca. Alles gaat dus fout.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!