Shakespeare’s Hamlet opvoering in Suriname

Vandaag vindt vond de kick-off plaats van het project Shakespeare’s Globe Worldwide Hamlet tour, waarbij gedurende 2 jaar Shakespear’s Hamlet opgevoerd zal worden in 205 verschillende landen. Dit project is bedoeld om de Engelse literatuur en de Engelse taal te promoten. Het gezelschap bestaat uit 12 acteurs en 5 stage managers die op moderne wijze één van de belangrijkste “plays” van Shakespeare aan wereld presenteren.
Het C.C.S. (Cultureel Centrum Suriname) is benaderd om als gastheer te fungeren en de opvoering van dit toneelstuk van “Hamlet” in Suriname te coördineren. Gezien de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het C.C.S. heeft zij deze uitnodiging met trots geaccepteerd. Het belang van deze opvoering voor de Surinaamse jeugd is essentieel.
Na in contact te zijn geweest met de Engels docenten van de middelbare-, Amerikaanse-, Internationale- en Avond middelbare scholen is gebleken dat het animo voor deze unieke productie zeer groot is. Des temeer omdat alle middelbare scholieren ook Shakespeare’s “Hamlet” in hun curriculum hebben opgenomen.
Vandaar het voornemen om twee opvoeringen te presenteren en wel één matinee uitvoering in Theater Thalia met als belangrijkste doelgroep alle middelbare school examen kandidaten en één avond uitvoering ook in Theater Thalia voor de kunstkenners en – liefhebbers.

error: Kopiëren mag niet!