Caribbean Bhojpuri Bahaar naar Mauritius

De Caribbean Bhojpuri Bahaar tijdens een oefening gisteren voor hun optreden in Mauritius
De Caribbean Bhojpuri Bahaar tijdens een oefening gisteren voor hun optreden in Mauritius
De Caribbean Bhojpuri Bahaar (CBB) onder leiding van zanger Kries Ramkhelawan vertrekt vandaag naar het eiland Mauritius voor optredens. “We zijn uitgenodigd door de staat Mauritius om op te treden”, vertelt Ramkhelawan. “De minister van Cultural Affairs heeft mij persoonlijk gebeld en uitgenodigd hiervoor.” Ramkhelawan vertrekt met nog 5 professionele artiesten, onder wie Kamlesh Ramkhelawan, Krishan Sewdien, Manodj Ramcharan, Ramnarain Kalloe en Rishi Malaha. “We zullen op 02 november deel zijn van een grote show in een stadion, waarbij er ook grote Indiase artiesten aanwezig zullen zijn”, zegt Ramkhelawan. De uitnodiging is in het kader van de viering van 180 jaar immigratie op het eiland. Het is volgens de zanger geweldig dat Suriname daar vertegenwoordigd zal zijn om de Bhojpuri muziek te presenteren. “Maar ik zal naast Bhojpuri ook Baithak Gana daar introduceren. Onze Baithak Gana stijl moeten wij etaleren.” Het nummer van Ramkhelawan “Mai re yaad aawe bohoet Hindustan ke”, is enorm populair op Mauritius. Het lied gaat over een jongen die naar Suriname komt en zijn ouders in India mist. Hij schrijft een brief voor hen en vertelt hoeveel hij van hen houdt. “Mensen huilen wanneer ik dit lied zing”, geeft de zanger aan. “Wij zullen naast de show van 02 november ook nog enkele andere optredens hebben. Ik heb al een keer opgetreden tijdens een conferentie op Mauritius. Toen was ik vanuit Nederland door gereisd en we hadden in 5 zalen opgetreden. Maar wat er nu staat te gebeuren is veel groter dan voorheen”, aldus Ramkhelawan.

error: Kopiëren mag niet!