Zware straffen voor beroving geldschieter

De verdachten, Diana van Cooten en haar comparant Maringo Pompeya, hebben gisteren elk zware straffen opgelegd gekregen. Van Cooten mag voor vijf jaar naar de cel, terwijl haar comparant Pompeya zes jaar kreeg. De verdachten hebben op 1 juli 2013 tezamen en in vereniging het slachtoffer S.M. van zijn goederen en geld beroofd. Volgens het slachtoffer was hij via zijn zus door Van Cooten benaderd om wat geld aan haar te lenen. Afgesproken werd dat hij Euro 1000 thuis bij Van Cooten zou brengen. Daar aangekomen, werd S.M. door Van Cooten in de woning van Pompeya uitgenodigd, omdat zij op dat moment bezig was te koken. Op een gegeven moment werden hij door twee manspersonen aangevallen.
Een van de rovers was gewapend met een vuistvuurwapen. De tas van S.M. werd weggerukt, waarbij er een worsteling tussen de mannen ontstond. Eén van de rovers, een zekere Fabian, zag kans met de tas vandoor te gaan. Op een gegeven moment hoorde S.M. een schot afgaan. Achteraf vernam hij van de politie dat Fabian door de opgelopen schotverwonding was overleden en dat Pompeya zijn lichaam aan de Rattanweg had gedumpt. Volgens de verdachte Pompeya zou S.M. onwaarheden hebben verteld. Het zou om een cocaïnedeal gaan, waardoor Pompeya door twee manspersonen was benaderd om de drugs te rippen. Echter liep het anders af. Dit verhaal leek kantonrechter Danielle Karamatali onrealistisch.
FR

error: Kopiëren mag niet!