Surinaamse en Franse militairen houden oefeningen op Kwakoe Gron

De veiligheidstroepen van Suriname zijn belast met de verdediging van de landsgrenzen. Dagblad Suriname heeft vernomen dat er militaire oefeningen worden gehouden in het binnenland, nabij Kwakoe Gron. De oefeningen worden gehouden samen met de Fransen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van scherpe trainingstechnieken en mortieren (wapens waarmee projectielen, bommen dus, afgeschoten kunnen worden). In de omliggende gebieden, waaronder de dorpen Redi Doti en Matta, wonen er mensen. Er is geen bekendmakingen gedaan over deze militaire oefeningen.
Savanne Rally op 7 november in ander gebied
De jaarlijkse Savanne Rally start op 7 november. De voorzitter van de Surinaamse Auto Rally Klub (Sark), Vinoj Sewberath Misser, geeft aan dat hij niet op de hoogte is van deze militaire oefeningen. Jane Harkisoen, hoofd uitzetter van de Sark, laat weten dat de Savanne Rally normaal op 7 november begint (in de avonduren), maar dat de rally voor die dag elders zal worden gehouden. ‘We zorgen ervoor dat wij op 7 november niet in dat gebied zijn’, zegt Harkisoen aan Dagblad Suriname. Aan haar is meegedeeld dat de rally na 7 november wel normaal in het gebied kan plaatsvinden. Dus de militaire oefeningen duren tot en met 7 november.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!