Politiemannen krijgen vijftien jaar voor doodschieten Haitiaan

De twee majoors van politie, Anielkoemar Kallasingh en Haroen Nabibaks, zijn vandaag elk respectievelijk voor vijftien jaar veroordeeld voor het ontvoeren en doden van de Haïtiaan Celius Molius. Volgens Kantonrechter Maytrie Kuldipsing moest zij afwijken van het strafvoorstel van twintig jaar, omdat de reputatie van de verdachten door veel media aandacht is geschaad en ook vanwege het feit dat zij niet eerder in aanraking met justitie zijn gekomen. De magistraat kwam tot het wettig en overtuigend bewijs op grond van de verklaringen van vier getuigen die bij de Rechter Commissaris een getuigenis hebben afgelegd. Het voertuig van Nabibaks werd op zowel de plaats van het delict als bij de woning van Molius gesignaleerd. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd op 28 maart 2012 langs de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Bomaweg aangetroffen. De Haïtiaan was geboeid en over zijn hoofd was een trui getrokken.
Lees uitgebreid verslag in Dagblad Suriname van woensdag 29 oktober 2014.

error: Kopiëren mag niet!