Klant voelt zich benadeeld door rijschool

Een rijschool aan de Dr. Sophie Redmondstraat organiseerde in september 2014, de vakantieperiode, een spoedcursus. Binnen 10 dagen werden cursisten klaargestoomd voor een aardig bedrag van SRD 450. F.A. vond het een goed model en zij heeft zich gelijk op de cursus aangemeld. Zij leefde in de vaste veronderstelling dat zij binnen 10 dagen haar ‘theoriedatum’ zou krijgen. Maar haar verwachtingen kwamen niet uit. De dagen verstreken en de aangeefster bleef maar aandringen op een datum, zoals bij de inschrijving was overeengekomen. De rijinstructeur Hoeseni zou haar in het begin hebben voorgehouden dat vanwege de vakantie er geen examens worden afgelegd. Volgens F.A. had de rijinstructeur haar voorgehouden dat binnen de tien dagen zij ook praktijkrijlessen zou volgen. Op basis van deze voorwaarden is zij de overeenkomst met de rijschool aangegaan. Het betreft in deze de rijschool Anthurium waarvan Hoeseni de instructeur is. Dagblad Suriname heeft enkele rijschoolhouders gehoord omtrent deze zogeheten een spoedcursus. Zij hebben allen aangegeven geen spoedcursus te verzorgen. Ook werd er contact gemaakt met de politie en wel de afdeling Rijbewijzen. Volgens deze afdeling is het wel zo dat de politie een datum prikt voor de deelnemers. Deze benadeelde heeft inderdaad de lessen gevolgd in de eerste week van september, maar tot op heden, dus eind oktober, heeft zij nog geen examendatum gehad van de instructeur. Zij wordt steeds weer van het kastje naar de muur gestuurd.
De aangeefster geeft aan dat de rijschool een grove fout heeft gemaakt en door onoplettendheid verkeerde stukken heeft doorgestuurd naar de afdeling Rijexamen. De kosten die zij hierdoor heeft moeten maken zijn opgelopen tot boven SRD 600.
Dagblad Suriname heeft de rijinstructeur hierbij ook gehoord. Hij geeft aan dat de cursist niet het juiste rijbewijsuittreksel heeft ingediend en dat door onoplettendheid het verkeerde document in ontvangst is genomen en ook is doorgestuurd. “Maar de stukken zijn terug, voor correctie. De dame in kwestie moest alsnog een rijbewijsuittreksel indienen en dat heeft zij niet gedaan. Daardoor is er vertraging opgetreden. De dame is ongeduldig geworden en zij heeft nu ervoor gekozen om haar stukken terug te nemen en zij eist ook nog het inschrijfgeld terug. Wij hebben haar geld niet geroutineerd, omdat zij alle lessen gevolgd heeft en wij verzorgen geen gratis lessen in onze rijschool”, aldus Hoeseni.
De betrokken mevrouw voelt zich beetgenomen en opgelicht. Zij is student en werkt niet. Zij blijft erbij dat zij haar geld terug moet krijgen. Zij heeft zich ingeschreven voor een spoedcursus voor tien dagen en zij vindt dat binnen de afgesproken tijd de rijschoolhouder zijn verplichtingen moest nakomen. De benadeelde is bij de politie van Geyersvlijt geweest voor een aangifte. Omdat deze zaak een civiele zaak betreft, heeft men haar aangifte niet opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!