Goede opkomst op VHP-ressortmeeting Calcutta

VHP houdt ressortmeeting te CalcuttaDe VHP organiseerde zondag een ressortvergadering te Calcutta in het district Saramacca. Calcutta is de plaats van waaruit de NDP’er Robby Malhoe jarenlang gedirigeerd heeft in het district. Echter, Malhoe lijkt niet meer de sterkhouder te zijn van de NDP in Saramacca. Door interne strubbelingen van de paarse partij in het district, stappen nu veel NDP’ers over naar de concurrent VHP. De vergadering zondag was dan ook goed bezocht. De aanwezigen hebben aangegeven heel erg teleurgesteld te zijn in de huidige regering. De huidige regering heeft in bijkans vier en half jaar jaar vrijwel niets gedaan voor Calcutta, waar de VHP de afgelopen 10 jaren wel ontwikkeling heeft gebracht. Het district Saramacca, met name het ressort Calcutta, wordt verwaarloosd door deze regering.
Saramacca, en in het bijzonder Calcutta, is overwegend een landbouwgebied. De invoering van de basiszorgverzekering zal de bewoners hard treffen, indien ze niet ondersteund zullen worden door de regering. De armoede zal verder toenemen. ‘Vroeger was de man enige kostwinner, nu moet de vrouw ook werken om het hoofd boven water te houden. De sociale zorgstelsel is gebracht om verlichting te brengen voor de samenleving maar we merken juist het tegengestelde’, gaf men aan op de vergadering. Er is geen gezond drinkwater. Elke dag moet er gezorgd worden voor gezond drinkwater, maar deze regering heeft het laten liggen. De infrastructuur zou aangepakt worden, helaas is er niets van terecht gekomen. De regering had zoveel beoofd m.b.t. agrarische sector in saramacca. Uit China zijn er 25 containers goederen gekomen voor landbouwers en agrariërs, maar de meeste landbouwers hebben tot nog toe niets gehad.

error: Kopiëren mag niet!