Eerste ICT-opleidingen van start gegaan

Eerste ICT opleidingen van start gegaanIn het Lalla Rookgebouw is het startsein gegeven voor de eerste studie over informatie- en communicatietechnologie (ICT) in het onderwijsgebeuren, de‘ICT in Education Opleidingen’. Milton Top, directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren(IOL) waar de opleidingen verzorgd zullen worden, zegt dat het een opdracht van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is om bevoegde en competente ICT-leerkrachten af te leveren. Volgens Top is het de bedoeling om continu ICT-bewuste leerkrachten af te vaardigen en om meer te halen uit ICT en de technologie om zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.
De ICT in Education Opleidingen bestaan uit twee opleidingen. Het gaat in deze om een opleiding voor leerkrachten die al lessen verzorgen op basis- en voj-scholen en de tweede opleiding is een bacheloropleiding voor studenten op vos-niveau. “Haast op alle scholen worden er ICT-lessen verzorgd, maar wij hebben leerkrachten nodig die bevoegd en bekwaam zijn om ICT verder te kunnen verzorgen. Wij moeten meegaan met de ontwikkeling in de wereld”, aldus Top. Volgens Top is een overgrote deel van de docenten die de lessen zullen verzorgen afkomstig van gerenommeerde universiteiten uit het buitenland. Ook zullen onze eigen docenten worden ingezet voor het verzorgen van beroepsvormende vakken. Volgens Top hebben ongeveer 80 studenten zich aangemeld voor de studie. Dit zou een doorbraak betekenen voor Suriname.

error: Kopiëren mag niet!