‘Jongeren hebben geen stem binnen de NDP’

Regillio Dors onder de bescherming van de paraplu van de Pertjajah Luhur
Regillio Dors onder de bescherming van de paraplu van de Pertjajah Luhur
Regillio Dors, gewezen jongerenvoorzitter en -coördinator van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie, is zaterdagavond toegetreden tot de Pertjajah Luhur (PL). Dit deed hij door bij PL-voorzitter Paul Somohardjo een lidmaatschapskaart aan te vragen. Dors zei het rendement van hard werken voor de NDP nooit te hebben gezien. ‘Jongeren hebben geen stem binnen de NDP. Dit heb ik ook zelf meegemaakt’, vertelde hij. Dors gaf aan altijd een harde werker binnen de NDP te zijn geweest, niet voor zichzelf, maar ter wille van land en volk. Echter bleek dat binnen de paarse partij slechts zijn krachten werden geapprecieerd, maar dat zijn stem nooit werd gehoord. ‘Niet alleen de jongeren hebben geen stem binnen de NDP, zelfs de coalitiepartners hebben deze niet’, kreeg hij van Hendrik Setrowidjojo, voorzitter van de PL-Partijraad, mee.
Geen omkoperij
In Nickerie is er veel gespeculeerd over tot welke partij Dors is toegetreden. ‘Morgen ga je horen: hij heeft de NDP verlaten omdat de PL hem een stuk grond heeft aangeboden, maar dit is niet waar. De PL heeft geen regeermacht, dus niemand kan komen zeggen, ze hebben hem een functie beloofd’, zei Dors stellig. ‘Ik heb bewust voor de PL gekozen en het is een goede keus.’
Misbruik
De gewezen NDP’er heeft zijn nieuwe politieke familie voorgehouden dat hij zich misbruikt voelt door de NDP. ‘Ik was alleen belangrijk om stemmen voor ze te vergaren en de jongeren te stimuleren om op hen te stemmen.’ Het vertrouwen dat hij had in zijn oude partij is geschaad. De onenigheid tussen hem en de leiding van de NDP in het rijstdistrict, welke al langer dan een jaar gaande was, heeft gezorgd voor de overstap. Dors neemt het zijn oude partijleiding kwalijk dat hij en zijn familie er tijdens deze ruzie met de haren bij zijn gesleept in de media. Hij zal nu zijn krachten aanwenden om de jongeren in Nickerie over te halen op de PL te stemmen. Gerekend wordt op ruim 1600 jongeren, die hij voor de partij zal kunnen aantrekken.
Bescherming
Somohardjo heeft de lidmaatschapsaanvraag van Dors aangenomen en het kersverse partijlid symbolisch geaccepteerd met een partijparaplu. De paraplu moet uitbeelden de bescherming die de partij hem zal bieden. ‘Je bent van harte welkom. We houden van harde werkers. Er moet een verschil zijn. Dors is niet gekomen om dingen te zoeken, maar om te werken. Hij is principieel ten opzichte van bepaalde figuren, die laatstelijk zijn overgelopen naar de NDP ter wille van eigen belang.’

error: Kopiëren mag niet!