Taxichauffeur berooft klanten

Twee mannen van Colombiaanse komaf stapten in de nacht van donderdag op vrijdag 24 oktober 2014 in een taxi aan de Dr. Sophie Redmondstraat ter hoogte van Ondro Bong met de bedoeling naar hun huis te gaan aan de Hanna’s Lustweg. De taxichauffeur constateerde op een gegeven moment dat beide mannen onder invloed van alcohol verkeerden en reed samen met hun naar de Martin Luther Kingweg. Gekomen op de hoek van de Kankawastraat en Diastraat in de buurt van een bekende verfwinkel bracht de taxichauffeur het voertuig tot stilstand. Hij stapte uit het voertuig en haalde kort daarna een houwer tevoorschijn. Hij bedreigde de klanten met het voorwerp en vroeg naar geld. De klanten en de taxichauffeur raakten verwikkeld in een worsteling. De taxichauffeur rende toen weg met medeneming van een tas van de klanten. Hij liet zijn voertuig op de locatie achter.
De politie van Livorno werd kort na de beroving ingeschakeld. Zij kon de verdachte in de Beekhuizenweg aanhouden. De verdachte ontkent het feit steevast. Integendeel verklaart de verdachte dat de mannen hem moeten betalen. Uit zijn relaas blijkt dat hij inderdaad een rit voor twee mannen had gereden. Onderweg naar de plaats van bestemming kregen zij bandenpech, waarna hij een deel van dat geld aan de mannen zou hebben gevraagd. De taximan had SRD 30 gevraagd voor deze rit. Omdat hij de mannen tot halverwege had getransporteerd, wilde hij de helft van het geld hebben. Toen hij merkte dat beide mannen in een vreemde taal begonnen te communiceren, rende hij uit vrees weg. Dit verhaal klopt niet met hetgeen de slachtoffers hebben verklaard bij de politie. De sterke arm heeft een onderzoek gepleegd. De handelswijze van de taxichauffeur roept vragen op. Indien de eindbestemming Hanna’s Lust was, is het niet duidelijk waarom de bestuurder de Martin Luther Kingweg heeft gereden. Hangende het verdere onderzoek is de 38-jarige taxichauffeur aangehouden. De buit betreft een tas inhoudende belangrijke documenten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!