Sivis en ATM houden sessie over gezonde leefstijl

SIVIS en ATM organiseerden gezonde leefstijl sessie 1
SIVIS en ATM organiseerden gezonde leefstijl sessie 2Gisteren werd als onderdeel van een bewustwordingscampagne met betrekking tot een gezonde leefstijl, een bewustwordingssessie gehouden. Meer dan 65 participanten hebben zich laten wegen en meten. Het initiatief ging uit van de minister van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), Michael Miskin, en werd ondersteund door Victor Jones van het Sivis. Jones gaf aan dat de deelnemers per heden een aanvang moesten maken met het besteden van meer tijd aan zichzelf. ‘Maak vandaag tot een turning point op weg naar een gezonde leefstijl’, zei Jones. De deelnemers waren mensen vanuit de vakbonden, het bedrijfsleven en verschillende ministeries, die zich daarvoor eerst hadden moeten registreren.
Na de metingen van het BMI, het vetpercentage en de spiermassa mochten de deelnemers een gezondheidsrapport in ontvangst nemen. Tevens werden zij voorzien van adviezen en tips voor een gezondere leefstijl, mede naar aanleiding van de metingsresultaten. Er werd onder meer gekeken of de participanten overgewicht hadden. Overgewicht kan namelijk de oorzaak zijn voor ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid en hart- en vaatziekten. Behalve een aantal diëtisten werden de mensen begeleid door een fysiotherapeut. Het meest interessante op deze sessie was de mini expo, waarbij deelnemers door middel van menu’s en producten door diëtiste Mariska Tai-Apin, werden bijgeschoold omtrent correct en gezond eten. Ze leerden welke producten grote hoeveelheden suikers, vetten en zout bevatten en wat de juiste samenstelling van de verschillende maaltijden dient te zijn. De deelnemers waren hierbij in de gelegenheid vragen te stellen. Uit de reacties van de deelnemers was te merken dat zij de verkregen informatie wel wisten te waarderen. Het geheel werd verzorgd door NV Mens Sana Fysiotherapie en het Staatsziekenfonds. (foto’s: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!