Orlando Renfurm onderscheiden met Rotary Vocational Excellence Award 2014

Orlando Renfurm onderscheiden met Rotary Vocational Excellence Award 2014De Rotary Vocational Excellence Award is dit jaar gegaan naar Orlando Renfurm voor zijn bijzondere bijdrage op het gebied van sport en recreatie. Deze onderscheiding wordt jaarlijks door drie Rotary-clubs van Suriname toegekend aan een persoon, die zich in de uitoefening van zijn of haar beroep op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt. De uitreiking vond plaats op dinsdag 21 oktober in de Royall Ballroom van Hotel Torarica. Onder de aanwezigen bevonden zich ook minister Edmund Leilis en ex- president Ronald Venetiaan. Renfurm is naast zijn professionele carrière al zeker 50 jaar actief in de sportvereniging Yellow Birds en Oase. Ondanks zijn leeftijd is hij nog dagelijks actief in het sportgebeuren. Naast het voorzitterschap is hij nog dagelijks in het veld als trainer van 5 teams van Yellow Birds. In januari 2015 wordt Renfurm 80 jaar. Hij heeft zich bij al zijn activiteiten vooral gericht op de ontwikkeling van de jeugd. Hij maakte daarbij geen onderscheid tussen de jongeren. Ook de zogenaamde ‘moeilijke jongens’ konden rekenen op zijn aandacht. Vanuit Yellow Birds heeft hij zich ook ingezet om sociale projecten op touw te zetten en te realiseren. Hierdoor wist hij een unieke koppeling tot stand te brengen tussen de sport- en recreatiesector enerzijds en de sociaal-maatschappelijke sector anderzijds. ‘Het streven naar kampioenschappen en medailles is altijd goed, maar de aandacht voor de zuiver recreatieve en massasport is zeer gewenst”, benadrukte Renfurm. Hij pleit daarom ook voor hernieuwde inspanning, om het buurtsportgebeuren, waaruit onder andere Yellow Birds is ontstaan, te intensiveren. Hij riep de beleidsmakers op om de jaarlijks terugkerende sportweken voor de jeugd, miniolympiades, sportuitwisselingen met districten en schoolwedstrijden wederom te organiseren. ‘De padvinderij voorafgegaan door de welpenperiode, is na sport een uiterst geschikte en leerzame bezigheid voor het jonge kind. Ook ik ben daar gevormd’, benadrukte Renfurm.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!