Jhauw: ‘Bouterse heeft niet dezelfde binding met God als ik’

Ramsoender Jhauw, voorzitter van de Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijkheid (Ping), heeft afgelopen woensdag in het actualiteitenprogramma ‘Kal AajAur Kal’ (KAAK) aangegeven dat president Desi Bouterse niet dezelfde binding heeft met God als hij. Volgens de ondernemer en nieuwbakken politicus gaat het bij hem erom dat niet alle gelovige mensen een relatie hebben met God. ‘Niet iedereen die naar de kerk, tempel of moskee gaat, heeft een relatie met God’, benadrukte Jhauw. Indien Bouterse vindt dat hij geroepen is om wederom president te worden, ‘ligt het uiteindelijk aan God om te beslissen’. Jhauw heeft vanaf de proclamatie van zijn partij aangegeven dat hij in opdracht van God president zal worden van Suriname. Indien hij mogelijk met de Nationale Democratische Partij (NDP) een samenwerking zou moeten aangaan ‘zullen dan heel wat koppen moeten rollen’. ‘Het corruptievirus heeft heel wat mensen aangetast. Er zijn wel heel wat mensen binnen de partij die nog niet met dit virus besmet zijn. Met hun zou ik wel willen werken’, benadrukte de Ping-voorzitter. De politicus gaf aan dat hij momenteel gesprekken voert voor mogelijke samenwerking met andere partijen. Echter wenste hij niet vooruit te lopen op zaken.
Jhauw zegt dat zijn partij een enorme groei doormaakt. Hoewel het bestuur nog niet is gepresenteerd, zei de Ping-voorzitter dat de mensen die daarin zitting zullen nemen capabele mensen zijn. Er is haast om het bestuur in orde te maken, omdat de verkiezingen er al over zeven maanden zijn. Ongeveer twee maanden voor de verkiezing moeten politieke partijen zich registreren bij het Centraal Hoofd Stembureau (CHS), waarbij zij de wens kenbaar maken deel te willen nemen aan de verkiezingen. In de twee maanden onderzoekt het CHS of de betrokken politieke partij geregistreerd is bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Jhauw zegt een partijbestuur te willen waarin alle etnische groepen van Suriname vertegenwoordigd zijn. Naast het uitroeien van corruptie zal de partij zich ook richten op herstel van de relatie met Nederland en Verenigde Staten van Amerika. Ping wil uiteindelijk ook het overheidsapparaat saneren.
FR

error: Kopiëren mag niet!