Ook avond VWO voor hen die dagopleiding niet aankunnen

ookBij de opening van het avond Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) op de G.J Poolschool sprak de directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) Robert Peneux over een gouden kans die aan de studenten geboden wordt. Voor de directeur was het een geweldig moment dat er voor het eerst in de geschiedenis onder leiding van de minister van onderwijs, Ashwin Adhin een avond VWO is opgezet.
‘Wij kennen de historie van het onderwijs en een student die op de dag VWO was en ging doubleren (leerjaar nogmaals doorlopen) kreeg geen gelijke kans. Zo een student kreeg als advies avond Havo en het onderwijs programma van beide scholen verschillen. Zo een student ronde de avond Havo ook niet met succes af en werd ten onrechte benadeeld, en werd een dropout. Tijden veranderen, ministers veranderen en wij hebben een minister die zich niet laat leiden maar een leider is die daden toont en mogelijkheden creëert voor studenten, aldus Peneux. Volgens Peneux is het belangrijk om met voltijdse docenten te werken om zo veranderingen te brengen binnen de avond school cultuur en als wij ook verandering willen in de resultaten.
Volgens de minister Ashwin Adhin is de avond VWO gelijkwaardig aan de dag opleiding en het diploma dat de student zal ontvangen biedt ook de mogelijkheid om verder te studeren. Volgens de minister zijn er heel wat momenten geweest op het ministerie hoe mensen weer hoop te geven om hun kansen te verruimen en hoe de juiste mogelijkheden te creeren. ‘Met het opzetten van de avond VWO krijgt men wederom een kans om hun VWO af te ronden. Ook docenten worden aan het werk gezet om de kwaliteit te verbeteren. Mogelijkheden moeten wij blijven creeren, er moet een vangnet zijn zodat men kan blijven studeren zodat zij hun maximale potentie kunnen blijven benutten, aldus de minister.
De directeur van het avond Havo Ashwin Djoella zal ook de leiding hebben over de avond VWO op de Poolschool. Volgens de directeur gaat het om ongeveer vijftig studenten die de avondopleiding zullen volgen.
DA

error: Kopiëren mag niet!