Bewoners Wanica ontvangen grondbeschikking en nieuw grondzaken kantoor

1bewoners wanicaOp de vooravond van het lichtjes feest ‘Divali’ werd op het districtscommissariaat van het district Wanica naast de opening en in gebruikname van de ‘Dependace Grondzaken te Lelydorp’, aan de bewoners van het district grondbeschikkingen uitgereikt. Bij de uitreikingen van de grondbeschikkingen zijn zowel toewijzingsbeschikkingen en bereidverklaringen uitgereikt door minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer(ROGB).
De burgermoeder van het district Roline Samdoedien sprak over een lang gekoesterde wens van het hebben van een eigen grondzaken kantoor dat in vervulling is gegaan. Volgens haar is met de opening en in gebruikname invulling gegeven aan de decentralisatie gedachte, om de dienstverlening naar de gemeenschap toe te brengen. Verder deed zij ook een beroep op de werknemers van de dependance om zich maximaal in te zetten en om zeer nauwkeurig werk te verrichten. Volgens parlementariër Theo Vishnudath is het verstrekken en produceren van grondbeschikkingen een vorm van ontwikkeling. Hij wist ook te vertellen dat door de huidige regering in die vier jaar meer grondbeschikkingen heeft verstrekt dan de voorgaande regeringen in tien jaar. De parlementariër sprak verzekerd dat de manier waarop de huidige regering te werk gaat en zich inzet voor het volk, het volk de huidige president weer een termijn zal geven. De parlementariër en de overige aanwezige ministers Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij en Rabin Parmessar van Openbare Werken waren de mening toegedaan dat men nu een stukje zekerheid heeft ten aanzien van de gronden waarop zij wonen.
De minister van ROGB Steven Relyveld sprak de aanwezigen ook toe en deelde hun mee welke wegen te bewandelen nadat zij hun beschikkingen in ontvangst hadden genomen. Er zijn ongeveer 355 grondbeschikkingen uitgereikt aan de bewoners Wanica waarvan 275 toewijzingbeschikkingen zijn, een klein aantal van 73 bereidverklaringen en een ander klein deel bestaande uit goedkeuring overdrachten. De minister deelde mee dat de achterstanden in het aantal niet verstrekte grondbeschikkingen niet gecreëerd is door de huidige regering maar door de voorgaande regeringen. De minister gaf aan over lijsten te beschikkingen waarbij de vorige regeringen gespeculeerd hebben met gronden die de bevolking moet toekomen. ‘Die gronden zal het ministerie intrekken en delen onder u, de gemeenschap, aldus Relyveld. Verder gaf de minister aan dat de ontwikkeling van het district heel serieus moet worden genomen en als regering verder kijken hoe die ontwikkeling tot grotere hoogtes te brengen. Tot slot deelde hij mee dat er in de nabije toekomst ook een dependance te Houttuin gebouwd zal worden.
DA

error: Kopiëren mag niet!