Actieve jongeren dragen bij aan veilig verkeer middels videoproductie

Actieve jongerenEen groep actieve jongeren, die zich zelf CCS Star kids noemen hebben op 22 oktober een veilig verkeerproject waaronder een videoproductie overhandigd aan de minister van Justitie en Politie Edward Belfort. Dit hebben zij gedaan om zo als jonge Surinamers ook een bijdrage te leveren aan veilig verkeer in ons land en om veilig verkeer op hun manier te promoten onder jongeren om zo ook de bewustwording onder jongeren te vergroten.
Volgens Ifuel Alberg coördinator van het project hebben de jongeren bestaande uit vijf jonge Surinamers zelf hun teksten geschreven ten aanzien van het promoten van veilig verkeer. Hij deelde mee dat ook de welbekende Tjati, Tjark Bell een bijdrage heeft geleverd op het gebied van zang en hij op het gebied van rap. Het project is vorig jaar augustus gestart en als coördinator ben ik heel blij met het eind product en dat het van onze Surinaamse jongeren afkomstig is die ook een bijdrage willen leveren aan het promoten van veilig verkeer vooral voor hun leeftijdgenoten, aldus Alberg. Volgens Alberg zijn er ook ‘veiligverkeer’ T-shirts verkrijgbaar bij Dresscode om veilig verkeer te promoten en om zo het project ook te blijven ondersteunen.
De minister was zeer ingenomen met de videoproductie die werd overhandigd. Volgens hem heeft het bestrijden van de criminaliteit of het promoten van veilig verkeer met een ieder te maken, iedereen kan een bijdrage leveren gaf de minister aan. De minister gaf zijn werk te zullen voortzetten door de mensen op te roepen en tot hun te praten etc. Volgens de minister ligt het aan de mentaliteit van de weggebruikers en niet aan het beleid, de borden of het ministerie. De minister deelde ook mee dat er gewerkt wordt aan de aanpassingen in de Rijwet waarbij de boetes opgeschroefd zullen worden en ook de gevangenisstraffen.
DA

error: Kopiëren mag niet!