Karijomegolo treedt af als lid OKB

Het onlangs beëdigde lid Kenneth Karijomegolo van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft afgelopen maandag niet deelgenomen aan de eerste vergadering van het bureau. Jennifer van Dijk-Silos, de voorzitter van dit verkiezingsorgaan, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat zij om achterstanden te voorkomen de drie nog niet beëdigde leden uitgenodigd had om reeds te participeren. Volgens Silos is Karijomengolo reeds teruggeroepen en heeft hij ook een akkoordverklaring ondertekend voor het aftreden. Hij is vrijwillig teruggetreden en heeft dus niet deelgenomen aan de vergadering. Hendrik Jamaloodin zal binnenkort beëdigd worden.
Paul Somohardjo, de voorzitter van Pertjajah Luhur, gaf eerder aan de krant te kennen dat hij het sneu vond dat Karijomengolo vorige week naar de beëdigingsceremonie van het OKB was geweest, terwijl hij wist dat hij niet voor een tweede termijn was voorgedragen. Dit is waarom hij Jamaloodin de opdracht had gegeven om de vergadering, die het OKB voor maandag had gepland, namens de partij bij te wonen. De OKB-voorzitter zegt dat zij de vergadering als een zeer prettige en vruchtbare heeft ervaren. Op de vergadering was slechts één nog niet beëdigd lid afwezig. ‘Het enthousiasme zit er in. Dus heb ik goede hoop op een sterk en gemotiveerd OKB’, aldus Silos.
De PL-voorzitter vond eerder dat het betreffende lid de eer aan zichzelf moest houden en zo moet afzien van zijn functie. Uiteindelijk is dat wel gebeurd. Welke maatregelen Somohardjo tegen Karijomengolo zal treffen, is onduidelijk. Met het terugtreden van Karijomengolo zijn twaalf plekken binnen dit verkiezingsorgaan gevuld. Jamaloodin zal alsnog als dertiende lid worden benoemd. Dit zal gebeuren wanneer ondervoorzitter Cornelis (Tony) van Dijk en Ferdinand Welzijn worden beëdigd door de president.
FR

error: Kopiëren mag niet!