Special Heroes Suriname kunst en cultuur workshops voor kinderen met een beperking

SpecialOm steeds meer kinderen en jongeren met een beperking te interesseren in kunst en cultuur vond gister in Fort Zeelandia de launch van het pilotproject ‘Special Heroes Suriname’ met als thema ‘kunst en cultuur’ plaats. Volgens Ilonka Elmont, project director van Ilonka Elmont Foundation, en een van de initiatiefnemers van het project, zal er vier weken lang kunst en cultuur aan de kinderen van de verschillende pilotscholen in het voorgezet speciaal onderwijs worden bijgebracht. Op de pilotscholen zal er een groot aantal workshops aangeboden worden door de kunst en cultuuraanbieders Ramon Williams (namens het Conservation Suriname), dansschool Danzson Yche, George Struikelblok en Marcel Pinas (beide namens Nola Hatterman). Het project gaat 1 november van start en is uitgezet tot eind juni.
Volgens Elmont worden de kinderen geïnteresseerd in hetgeen zij willen doen en hebben ze dan de mogelijkheid zich in te schrijven bij een van de kunst- en cultuuraanbieders waarmee Special Heroes Suriname samenwerkt. Volgens Elmont valt kunst en cultuur net als sport en beweging ook onder algemene ontwikkeling van het kind.
Special Heroes Suriname kunst en cultuur is één van de twinningprojecten van de Uitvoeringsfaciliteit Twinning Suriname-Nederland (UTSN), en wordt uitgevoerd door de Ilonka Elmont Foundation en Stichting Nationaal Fonds (Stinafo).
Volgens Nico Teunissen van Stinafo ‘Het gehandicapte Kind’ is Stinafo een Fonds dat heel veel betekent en doet voor kinderen en jongeren met een beperking, zodat zij een heel mooi leven kunnen krijgen. Nico deelde verder mee dat het program Special Heroes kinderen en jongeren met een beperking de kans biedt om iets structureel te doen in hun vrijetijdsbesteding. Volgens hem is het van belang dat zij structureel iets gaan doen om zo ook onderdeel te worden van de maatschappij en kinderen zonder een beperking kennis nemen van hun. Nico sprak de hoop uit dat dit programma positief zal aanslaan en de verschillende ministeries, waaronder het ministerie van Sport en Jeugdzaken en Onderwijs, dit program dan verder zullen voortzetten.
DA

error: Kopiëren mag niet!