‘NDP heeft geen coup kunnen plegen binnen de PL’

De NDP heeft geen coup kunnen plegen binnen de PL en dat is de enige reden waarom de PL nog steeds fier overeind staat. Dat zegt de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo. Hij zegt dat de PL een echte volkspartij is en steeds zal overleven, ondanks alle verraad dat is geschiedt door de Abop in 2010 en ondanks het verraad van de NDP zelf als partner van de PL. ‘We zaten in een combinatie. U heeft gezien wat met ons is gebeurd. Het is de attitude. Daar kan je niets aan veranderen. U kent het verhaal van de schorpioen. Ondanks a todo tyari a schorpioen, mindri liba a sut’ a todo. Ala tu dede. Dat is de attitude van de NDP.’
Somohardjo zegt dat de A-combinatie een groot voorbeeld is waaruit duidelijk blijkt dat ze verzwakt is door toedoen van de NDP. ‘Als A-Combinatie nog zou bestaan, zouden ze een bijzondere machtspositie hebben, maar door toedoen van NDP heeft Abop zijn makkers Seeka en BEP verraden. Hetzelfde geldt ook voor de KTPI.’ Een andere partij die duidelijk de verdeel- en heerspolitiek van de NDP heeft ervaren, is Nieuw Suriname, vindt Somohardjo. Hij zegt dat alleen de PL stand gehouden heeft en niet uit elkaar is gevallen hoeveel de NDP dit ook heeft trachten te doen.
Bouterse zei telkens dat Sapoen brandhout is
‘Toen Sapoen minister van Minov was, zei Bouterse telkens dat Sapoen brandhout is en dat hij weg moest gaan. Somohardjo had toen gezegd dat dit niet zou kunnen, omdat Sapoen met voorkeursstemmen gekozen was in Wanica. Voor ons is Sapoen hard hout en wij staan achter hem.’ Toch gaf de president niet op en stuurde hem naar Handel en Industrie, waar de president hem trachtte te dirigeren. Als compensatie kreeg de PL een onderminister bij LVV. Hierna trachtte de president weer de eenheid binnen de PL te breken door aan Somohardjo te vragen om Soewarto Moestadja op te geven, omdat hij een licht gezondheidsprobleem had. Toen Somohardjo weigerde, werd de president boos. ‘Dus de coup is totaal mislukt. Alleen Somohardjo heeft voet bij stuk gehouden’, zegt Somohardjo.
Hij zegt dankbaar te zijn dat Sapoen en Moestadja de PL steeds hebben ondersteund en zijn gebleven. Volgens Somohardjo zal de NDP op allerlei listige manieren weer aan de macht trachten te komen. Zal het hun niet lukken om verdeel en heerspolitiek binnen de politieke partijen te voeren, dan zal ze trachten om mensen om te kopen en percelen uit te geven. ‘En als dat niet lukt, zullen ze overgaan tot bedreigen. Dat is de NDP’, aldus Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: